SUBARU IMPREZA
Legendarno ime za vrhunsko uživanje u vožnji
SUBARU IMPREZA
Legendarno ime za vrhunsko uživanje u vožnji

Početna cena

od 37.990 evra

Potrošnja goriva

7.3 lit./100km

Pogonski sklop

Symmetrical AWD

Transmisija

Lineartronic

Brošura

Izaberi svoj IMPREZA model

Svi putevi vode ka uživanju

SUBARU impreza

Glavne karakteristike

Bez obzira da li se vozite ulicama grada ili “osvajate” krivudave puteve, nova Impreza je dinamična i agilna, sa performansama koje vožnju čine zabavnom dok se simetričan pogon na sva četiri točka i poboljšana dinamika vožnje brinu da vreme provedeno u vozilu bude bezbedno i prijatno za sve.

Symmetrical All-Wheel Drive

Sa Subaruovim simetričnim stalnim pogonom na sva četiri točka, motor, menjač i kardansko vratilo se nalaze “u jednoj liniji”. Ovaj pristup, tipičan za Subaru, prenosi pogonske sile na točkove na savršeno izbalansiran način, čineći automobil stabilnim i okretnim.

SI-DRIVE

U zavisnosti od Vašeg stila vožnje, Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) može da prilagodi odziv motora kako bi Vam pružio trenutnu snagu i agilnost kada to zahtevate u skoro svakoj situaciji.

SUBARU e-BOXER

Za veću efikasnost vožnje, e-BOXER sistem distribuira snagu između klasičnog “bokser” motora i elektromotora, savršeno prilagođenu datim uslovima vožnje. Zajedno sa Lineartronic transmisijom, obezbeđen je tih i linearan priliv snage, što iskustvo vožnje čini još prijatnijim.

Tehnologija i bezbednost

Stabilnost u vožnji

Nisko težište i koncept “bokser” motora obezbeđuju bolju stabilnost u vožnji u odnosu na druge tipove motora, naročito u krivinama.

Lineartronic

Ovaj tip automatske transmisije (CVT) sa kontinualnim prenosnim odnosima obezbeđuje praktično bilo koji stepen prenosa u okviru svog opsega, a istovremeno obezbeđuje glatka i linearna ubrzanja uz visoku efikasnost.

Subaru Global Platform

Nova Impreza koristi Subaruovu Global Platform osnovu, baš kao i Crosstrek, koja obezbeđuje vrhunsku udobnost i bezbednost, uz poboljšanu dinamiku i upotrebu stalnog pogona na sva četiri točka.

Sprečavanje napuštanja kolovozne trake

Ovaj sistem sprečava opasna napuštanja kolovozne trake kada nailazi drugo vozilo u susret, opominjući zvučnim i svetlosnim signalima, kao i preuzimajući nakratko kontrolu nad upravljačem da bi se vozilo vratilo na svoj prvobitni pravac.

Održavanje vozila u kolovoznoj traci

Sistem prepoznaje oznake na putu (linije) i omogućava lakše održavanje vozila u kolovoznoj traci. U slučaju da linija nema, sistem prepoznaje i uspešno razlikuje asfalt od vegetacije pored puta.

Adaptivno upravljanje i centriranje vozila unutar kolovozne trake

Kako bi smanjio stres i umor vozača, sistem automatski prepoznaje oznake na putu i eventualna vozila ispred i pomaže u održavanju vozila u sredini kolovozne trake.

Prepoznavanje saobraćajnih znakova i inteligentni tempomat

Kamere na vozilu prepoznaju saobraćajne znakove pokraj puta, prikazuju ih na displeju instrumentacije, a inteligentni tempomat automatski prilagođava brzinu u skladu sa ograničenjima brzine.

Automatsko kočenje prilikom vožnje unazad

Eventualne prepreke iza vozila sistem detektuje pomoću četiri senzora na zadnjem braniku, a ukoliko postoji verovatnoća da će doći do kontakta, nakon zvučnih signala upozorenja, vozilo automatski koči kako bi se sprečio sudar sa objektom.

Smanjenje opasnosti

Subaru Globalna platforma ne samo što omogućava bolju voznu dinamiku, već inkorporira i unapređeni sistem oslanjanja i bolju krutost podvozja i karoserije što umnogome poboljšava ponašanje vozila prilikom naglih, nepredviđenih manevara u kritičnim situacijama, čime se značajno smanjuje potencijalna opasnost na putu

Tehničke karakteristike - SUBARU IMPREZA e-Boxer EyeSight